Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز مطالعات و بررسی‌های راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام از راه‌اندازی سامانه «نجم» خبر داد و گفت: این مرکز با استفاده از ظرفیت‌های داخلی خود سامانه‌ نجم (نظام جمع‌سپاری مجمع) را طراحی کرده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، میثم مظفر در نشستی که در نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در رابطه با نخستین فراخوان جمع‌سپاری دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام با موضوع تدوین سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه کشور برگزار شد، گفت: دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام در راستای انجام ماموریت‌های محوله خویش وفق قانون اساسی و به ویژه در تدوین سیاست‌های کلی نظام، مصمم است زمینه‌هایی را ایجاد کند تا از ظرفیت‌های ارزشمند فکری، تجارب مدیران اجرایی کشور و دانش پژوهشگران مراکز علمی - راهبردی کشور نظیر اندیشکده‌ها و پژوهشکده‌ها، اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌ها در کنار نظرات عموم مردم از طریق رویکرد «جمع‌سپاری» بهره‌مند شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه تصریح کرد: مفهوم جمع‌سپاری (Crowd Sourcing) مفهوم جدیدی است که معنای آن از مشارکت عمومی گرفته شده است و در بسیاری از کشورهای جهان پا به عرصه سیاستگذاری گذاشته و توانسته زمینه‌ساز تحول در عرصه سیاستگذاری این کشورها باشد. برای نمونه می‌توان به سامانه قانون باز (openlaws.com) اتحادیه اروپا اشاره کرد که در فرآیند قانون‌نویسی از مشارکت عمومی بهره می‌گیرد.

به گفته رئیس مرکز مطالعات و بررسی‌های راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام، این فرآیند که به نوعی مکمل فرآیند سنتی گذشته است، پای طیف وسیعی از نخبگان را به عرصه سیاستگذاری کشور باز می‌کند و از مشارکت آنها استفاده می‌کند تا بتواند بهترین و مطلوب‌ترین نتیجه را حاصل کند. جمع‌سپاری در  حکمرانی امروز با توجه به پیچیدگی مسائل و ابعاد مختلف موضوعات از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

وی همچنین خاطر نشان کرد: در واقع جمع‌سپاری، به همراه سایر روش‌های مشارکت‌جویانه، فرصت‌های تازه‌ای را برای فعالیت شهروندان ایجاد می‌کند تا هم شهروندان و ذینفعان در موضوعات مختلف سیاستگذاری بتوانند در تصمیمات کلان کشور دخیل باشند و همچنین سیاستگذاران را با ابعاد عینی و ملموس‌تر موضوعات جامعه و اقشار مختلف نزدیکتر می‌کند و سبب اتخاذ تصمیمات آگاهانه‌تر سیاستی برای حاکمیت می‌شود. همچنین فرصت‌های تازه‌ای را در راستای جاری شدن صدای مردم در فرایندهای سنتی سیاست‌گذاری ارائه می‌کند.

مظفر تاکید کرد: مشورت حکمرانان با مردم در آموزه‌های دینی و در حکمرانی اسلامی نیز به واقع جایگاه ویژه‌ای داشته و اسلام بیش از سایر مکاتب فکری به طرز صحیح به این مقوله توجه کرده است و مرکز مطالعات و بررسی‌های راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام با استفاده از ظرفیت‌های داخلی خود سامانه‌ نجم (نظام جمع‌سپاری مجمع) را مبتنی بر تجربیات موفق بین‌المللی و داخلی  طراحی و قابل بهره برداری کرده که می‌تواند زمینه‌ساز ارتقای کیفیت تصمیم‌گیری‌ها در دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام باشد.

وی گفت: اولین موضوع جمع‌سپاری این سامانه، موضوع مشارکت در تدوین سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه کشور است که از تاریخ رونمایی سامانه، به مدت یک ماه عموم مردم، نخبگان و مراکز علمی – راهبردی فرصت بارگذاری دستاوردهای پژوهشی خود را در این سامانه خواهند داشت. 

رئیس مرکز مطالعات و بررسی‌های راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: در ادامه پیشنهادات سیاستی و ایده‌های برتر توسط هیات‌های داوری متشکل از رؤسای کمیسیون‌های دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام و پژوهشکده‌های وابسته و سایر اساتید و کارشناسان ارشد، داوری و ارزیابی خواهد شد.

وی اضافه کرد: به افراد و تیم‌های برتر و برگزیده، هدایای مادی و معنوی ارزشمندی نیز اهدا خواهد شد و من‌بعد نیز ایشان به عنوان مشاورین دبیرخانه و کمیسیون‌های تخصصی شناخته خواهند شد و از این پس این سامانه (نجم) به عنوان مهم‌ترین درگاه ارتباط دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام با نخبگان سراسر کشور و در رابطه با موضوعات مختلف با رویکرد جمع‌سپاری مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام مجمع مجمع تشخیص مصلحت نظام دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام جمع سپاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۹۱۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس دبیرخانه همکاری‌های مشترک حوزه و دانشگاه آزاد معرفی شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام حسن خیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم با صدور حکم مشترک از سوی آیت‌الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه و دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد با حفظ سمت به‌عنوان رئیس جدید دبیرخانه همکاری‌های مشترک حوزه و دانشگاه آزاد اسلامی معرفی شد. 

در احکام جداگانه‌ای که از سوی آیت‌الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه و دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاداسلامی صادر شده، از تلاش احمد مرادخانی رئیس سابق دبیرخانه همکاری‌های مشترک حوزه و دانشگاه آزاد اسلامی با اهدای لوح سپاس قدردانی شده است.

در متن حکم خطاب به حجت‌الاسلام خیری آمده است: نظر به انعقاد تفاهم‌نامه همکاری مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه و دانشگاه آزاد اسلامی و به منظور مشارکت و بهره‌مندی از ظرفیت‌های طرفین و تحقق منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و افزایش فعالیت در راستای وحدت حوزه و دانشگاه به موجب این حکم جنابعالی را به‌عنوان رئیس دیرخانه مشترک برای اجراسازی تفاهم‌نامه مذکور به مدت چهار سال منصوب می‌کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۴۲ هزار میلیارد تومان بودجه برای جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۳
  • راه اندازی مرکز سامانه الکترونیکی ارتباطات مردمی با دولت در قم
  • ضرورت راه‌اندازی نظام سنجش تاثیر پژوهش/ اقتصاد تحت تاثیر پژوهش
  • راه اندازی سامانه پیش بینی ماهانه و فصلی بارش کشور
  • اجرای ۵۵۰ هزار سامانه خورشیدی در کشور هدف گذاری شده است
  • رئیس دبیرخانه همکاری‌های مشترک حوزه و دانشگاه آزاد معرفی شد
  • راه اندازی سامانه نظارت مردمی دیوان محاسبات مازندران
  • روزنامه اطلاعات: ملت در چه فکریه؟ دولت در چه کاریه؟
  • راه اندازی دو مرکز خرید گندم در کهگیلویه/ مراکز شبانه روزی است
  • راه اندازی دو مرکز خرید در کهگیلویه/مراکز خرید شبانه روزی است