Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش افکارنیوز،

در آئین رونمایی از سامانه نجم ، که روز یکشنبه (16 شهریور ماه) در ساختمان مجمع برگزار شد، میثم مظفر رئیس مرکز مطالعات و بررسی‌های راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام به اندیشکده ها و مراکز پژوهشی وابسته یا در رابطه با مجمع اشاره کرد و نظام جمع سپاری در دبیرخانه مجمع را تحولی در دریافت نظرات و پیشنهادات اندیشمندان، نخبگان و آحاد مردم ارزیابی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخبار سیاسی- رئیس مرکز مطالعات و بررسی‌های راهبردی مجمع با اشاره به اهمیت مفهوم امت سازی در قرآن گفت: اگر جویای تحول در کشور هستیم، لازمه آن تشکیل امت واحده است. وجود امت بدون امام راه به منزل نخواهد برد و دچار انحراف خواهد شد. در قرآن امام نار و امام نور داریم. در امت واحده توحیدی، جماعت مؤمنین حول امام نور تشکیل می‌شود. در قانون اساسی ما یکی از وظایف رهبری، هدایت جامعه ذکر شده است و سیاست‌های کلی نظام، به مثابه اعمال ولایت ولی فقیه است.

مظفر گفت: ولی فقیه طبق فرمان خداوند به پیامبر اکرم (ص) با آحاد جامعه بویژه نخبگان مشورت می‌کنند. در حکمرانی سیاسی باید بسترهایی را تأمین کنیم تا مردم نظرات خود را به حاکمان منعکس کنند و خدمات را ارزیابی کنند و ایده‌های خود را ارائه دهند. امروز به دنبال جمع سپاری در دبیرخانه مجمع هستیم و از ظرفیت‌های فکری نخبگان جامعه، در مأموریت‌های مجمع استفاده کنیم.

وی با برشمردن مأموریت‌های مجمع به افتتاح سامانه نجم (نظام جمع سپاری مجمع) اشاره کرد و گفت: ایده‌های ارائه شده در این سامانه، مکمل فرایند سنتی اندیشه ورزی در مجمع است.

رئیس مرکز مطالعات و بررسی‌های راهبردی مجمع عنوان کرد: جمع‌سپاری در سه مرحله انجام می‌شود. ایده اولیه در سامانه نجم بارگذاری می‌شود. در مرحله دوم ارائه بندهای پیشنهادی در سیاست‌های کلی و … است. در فاز سوم مجمع به جمع بندی اولیه می‌رسد و نسخه نیمه نهایی در سامانه نجم بارگذاری می‌شود تا نکات نهایی صاحبنظران را بار دیگر دریافت کنیم. ایده‌ها در هیأت‌های داوری به ریاست اعضای مجمع داوری می‌شود. اندیشکده معین در قلمرو موضوع هم در داوری ایده‌ها دخیل هستند.

مظفر افزود: مفهوم جمع سپاری crowd sourcingمفهوم جدیدی است که معنای آن از مشارکت عمومی گرفته شده است. در بسیاری از کشورهای جهان پا به عرصه سیاستگذاری گذاشته و توانسته زمینه ساز تحول در عرصه سیاستگذاری این کشورها باشد. برای نمونه می‌توان به سامانه قانون باز openlaws.comاتحادیه اروپا اشاره کرد که در فرآیند قانون نویسی از مشارکت عمومی بهره می‌گیرد.

به گفته رئیس مرکز مطالعات و بررسی‌های راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام این فرایند که به نوعی مکمل فرایند سنتی گذشته است، پای طیف وسیعی از نخبگان را به عرصه سیاستگذاری کشور باز می‌کند و از مشارکت آنها استفاده می‌کند تا بتواند بهترین و مطلوب‌ترین نتیجه را حاصل نماید و جمع سپاری در حکمرانی امروز با توجه به پیچیدگی مسائل و ابعاد مختلف موضوعات از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

وی تصریح کرد: در واقع جمع سپاری، به همراه سایر روش‌های مشارکت جویانه، فرصت‌های تازه ای را برای فعالیت شهروندان ایجاد می‌کند تا هم شهروندان و ذینفعان در موضوعات مختلف سیاستگذاری بتوانند در تصمیمات کلان کشور دخیل باشند و همچنین سیاستگذاران را با ابعاد عینی و ملوس تر موضوعات جامعه و اقشار مختلف نزدیکتر می‌کند و سبب اتخاذ تصمیمات آگاهانه‌تر سیاسی برای حاکمیت می‌گردد. همچنین فرصتهای تازه ای را در راستای جاری شدن صدای مردم در فرایندهای سنتی سیاستگذاری ارائه می‌نماید. ما مشارکت در تدوین سیاست‌ها در مجمع را همراهی با رهبر معظم انقلاب می‌دانیم.

در ادامه سید یاسر جبرائیلی، رئیس مرکز ارزیابی تحقق سیاست‌های کلی نظام در سخنرانی خود به موضوع استفاده از ظرفیت‌های جوانگرایی در کنار بهره گیری از تجارب مدیران باسابقه اشاره کرد و گفت: مشکل ما تولید فکر نیست، مصرف فکر است.

وی افزود: گاهی دو فکر متضاد از دو خاستگاه اندیشه در طول یک برنامه توسعه اجرا شده است. از جمله مثال‌های این موضوع، اجرای مسکن مهر و نفی تأثیر آن در بازار مسکن است و از آشفتگی در هدفگذاری و اجرای برنامه‌ها، این نتیجه می‌شود که دماسنج آمار کشور، دمای واقعی کشور را اعلام نمی‌کند.

جبرائیلی پیشنهاد کرد: در برنامه هفتم، از مدل سابق برنامه‌نویسی فاصله بگیریم و بر اساس نیازهای واقعی کشور برنامه نویسی کنیم.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: سامانه نجم مجمع تشخیص مصلحت نظام مجمع تشخیص مصلحت نظام سامانه نجم نظام جمع سپاری جمع سپاری سامانه نجم سیاست ها ایده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۰۲۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» نوشته امیرحسین عرب‌پور با مقدمه محمدرضا دهشیری رییس دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه به‌تازگی توسط انتشارات وزارت امور خارجه منتشر شده و در سی و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران رونمایی می‌شود.

امروزه کشورهای بسیاری به اهمیت استفاده از دیپلماسی اقتصادی برای تسخیر افکار و اذهان جهانیان پی برده اند؛ زیرا دیپلماسی اقتصادی و تجاری هر کشور در ایجاد تصویر ملی مناسب نزد دیگران و تصحیح برداشت آن‌ها نقشی تعیین کننده ایفا می‌کند و می‌تواند در پیشبرد اهداف فرهنگی سیاسی کشورها نقش آفرینی کند. همانطور که چگونگی رفتار دولت‌ها در زیست بوم بین الملل بر افزایش یا کاهش قدرت نرم و توانایی آن برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی کشورها موثر است، رفتار اقتصادی و تجاری یک کشور نیز عنصری تاثیرگذار بر تلقی و برداشت جامعه جهانی محسوب می‌شود.

امیرحسین عرب‌پور دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی دانشگاه تهران و کارشناس ارشد اندیشکده دیپلماسی اقتصادی دانشگاه امام صادق (ع) در پیشگفتار این کتاب آورده است: «برای فهم دقیق مسئله پژوهش در بخش اول به مبانی نظری شامل ۳ فصل دیپلماسی اقتصادی، برندسازی ملی و بررسی اقدامات ۴ تجربه موفق (چین، ترکیه، قطر و رژیم صهیونیستی) در این زمینه پرداخته می‌شود.

در بخش دوم کتاب شامل ۲ فصل به شناسایی ظرفیت‌ها و فرصت‌های دیپلماسی اقتصادی در جهت برندسازی ملی جمهوری اسلامی ایران و ارائه راهبردهای ارتقای برند ملی کشور از دیدگاه خبرگان سیاسی و تجاری ایرانی فعال در امور بین الملل توجه می‌شود. در واقع، رویکرد این پژوهش کیفی و از نوع اکتشافی است. به طوری که مبانی نظری کتاب با مرور منابع کتابخانه‌ای (با تاکید بر دهه اخیر) به منظور دستیابی به یک چارچوب و مدل مفهومی- مبتنی بر مدل‌های نظری برندینگ ملی- و بهینه‌گزینی گردآوری شد. در بخش دوم ابتدا ۱۰ ظرفیت و فرصت پیشران برندسازی ملی جمهوری اسلامی ایران مورد تبیین قرار گرفت و سپس برای ارائه راهبردها و راهکارهای ارتقای برند ملی جمهوری اسلامی ایران از ابزار مصاحبه نخبگانی بهره برده شد تا راهبردها و راهکارها جنبه عملیاتی بیشتری داشته باشد. در این راستا تلاش شد برای افزایش دقت و کیفیت راهبردهای پیشنهادی پایان کتاب از نمایندگان تمامی دستگاه‌های دخیل در حوزه روابط اقتصادی خارجی کشور اعم از وزارت امور خارجه، اتاق‌های بازرگانی و سازمان توسعه تجارت مصاحبه عمیق انجام شود.

در نهایت ۱۰ راهبرد برای ارتقای برند ملی جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر دیپلماسی اقتصادی به دست آمد که پیشنهاد می‌شود در سیاستگذاری خارجی کشور مورد استفاده قرار گیرد. از این رو، مطالعه کتاب حاضر به علاقمندان و سیاستگذاران حوزه روابط اقتصادی بین‌الملل و برندینگ ملی توصیه می‌شود تا در بستر آن شاهد تحول رو به جلو در پژوهش‌های برند ملی جمهوری اسلامی ایران باشیم».

در این کتاب علاوه بر تشریح مفاهیم نظری دیپلماسی اقتصادی و برند ملی، تجربه ۴ کشور منتخب و موفق در عرصه دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی مورد مداقه قرار گرفته است. همچنین کتاب حاضر با تمرکز بر ظرفیت‌ها و فرصت‌های دیپلماسی اقتصادی جمهوری اسلامی ایران، کوشیده است تا تحلیلی جامع از ظرفیت‌های برندسازی ملی کشور ارایه دهد. فصل پنجم کتاب از آن لحاظ درخور توجه است که به پیشنهاد راهبردهای ارتقای برند ملی جمهوری اسلامی ایران از طریق دیپلماسی اقتصادی مبادرت می ورزد؛ به ویژه آنکه این راهبردها از دل مصاحبه و گفتگو با صاحب نظران و چهره‌های با تجربه این حوزه به دست آمده است».

این کتاب در غرفه انتشارات وزارت امور خارجه در سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران رونمایی می‌شود.

کد خبر 6098262 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • تولید نسل جدید کاتالیست‌های فرایند خالص سازی هیدروژن در کشور
  • پیشنهاد اسرائیل به آمریکا برای قطع بودجه سازمان ملل
  • مجمع‌عمومی اتحادیه دانشگاه‌ها و مؤسسات غیرانتفاعی برگزار می‌شود
  • نوزدهمین مجمع‌عمومی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور برگزار می‌شود
  • سامانه ایران دیتا و اطلس فرهنگی کشور رونمایی شد
  • رونمایی از اولین محصولات برقی سامانه یکپارچه خودرو
  • کتاب «حضرت فاطمه (س)» رونمایی می‌شود
  • ۳ محصول فناورانه رونمایی شد
  • روزنامه اطلاعات: ملت در چه فکریه؟ دولت در چه کاریه؟
  • رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب